Dagsrest

Nætterne går, uden at man ved af det.

Det er ligesom deres berettigelse: glemsel og erindring i tæt dans bag øjenlåg og sitrende krop. Lagner krølles, stjerner glimter uanfægtet og alt er væk og uendelig tilstede på samme tid. Nætterne går. Uden at man ved af det.Uden at man ved. Med hvad.

Dagene går og man ved det kun alt for godt. Man standser op og hiver efter vejret, men dagene går videre uanfægtet og man må hænge på. Hænge i og hænge ved. Hænge efter. Altid to skridt for sent og på et hængende hår. Dagene går alligevel. Hvadenten man når dem eller ej.

Sådan er det og det er godt nok. Eller sådan er det og det er det. Så. Eller noget.

I dag vidste jeg det. I dag kendte jeg natten og trak den med ind i morgenen og dagen, der fulgte. Jeg var og gjorde, jeg trak vejr og åndede og fulgte med.

Nu glæder jeg mig bare til natten. Til at hægte mig af og på i samme åndedrag. Lade Karlsvognen trække slæbet og månen styre Ebbe og Flod. Lade ambulancehyl og et juleselskabs højlydte latter danne lydkulisse for univers og stjerner og andet højttravende patos. Lade fortovsregn genspejle gadebelysningen og natbussers vinduer være øjne. Lade verden være verden.

Nu glæder jeg mig til natten, hvor jeg kan kæntre med den tømmerflåde, der hedder krop. Drukne i et pudevår og glemme, hvad jeg ved, men ikke vil vide.

Reklamer

0 thoughts on “Dagsrest

 1. Jeg elsker dine ord. Elsker den mening, de giver mig. De følelser, jeg fyldes af – og de tanker, jeg skal gøre mig umage med at få tænkt.

  Du lader verden være verden. Så har verdenen bare, at lade Ballast være Ballast.
  🙂
  Fredags-kæmpe-knus
  Blogwoman

 2. My Favourite BlogWoman:

  Ballast er Ballast. Med eller mod min vilje. Det er sådan, det er, ligesom verden er verden. På godt og ondt. I nætter og dage. Og vice versa….

  Du smukke menneske: Man kan kun se, hvad man selv rummer. Ser du mening og noget elskeligt i mine ord, så er det fordi de spejler såvel dyb mening som elskelighed i dig !!!!

  Selv-lige-tilbage-til-dig-fredags-kæmpe- KÆMPE-knus 😀

 3. Ohh fryd, jeg dumper tilfældigt ind i denne beskrivelse af een meget lang og ikke særligt søvnfyldt nat. Der er ramt plet, plexus og solar i den tekst, tusinde tak for ordene du satte på hin lange nat i min alt for store seng.
  Vh
  Paps*…!

 4. Uh ja..Det er livsens ondskab/trivialitet vi så absolut må deale med. Men vi ER jo livet, så måske kunne vi smøre lidt nutella på? 😉

 5. Heeeeyyy Paps:

  hvor ualmindelig dejligt med nye besøgnee,- og å en søvnløs een af slagsen. Herligt 😀

  Nole gange er dagene mere søvnløse end nætterne, omed man kunne ønske sig det anderledes: At dagene bare var et mentalt dukketeater opført bagerst i bevidstheden, mens nætternes fritsvævende uvirkelighed fik pondus.

  Nu erdet morgen og jeg må hellere komme igang. Med dagen og vejen.

  Før det atter bliver nat 😉

 6. ‘Mentalt dukketeater’ om dagen…herligt udtryk!
  Så er der James Last om aftenen og Wagner-opera om natten.
  Og om morgenen?….tja…’Fjernsyn for Dig?’ 😀

 7. Lonni:

  Uopnåelig frihed er vist det man i vore dages erhvervsliv kalder “arbejdsmæssige udfordringer”. Så kan folk pukle sig halvt til døde, blot for at opdage, at målet hele tiden flytter sig. Længere væk… 😉

 8. Beo:

  Neeeej, endelig ikke James Last. Please…så næsten hellere “Vild med Dans” selvom også dét, kan tappe mig for enhvert håb om verdens fremtid 😉
  Wagner om natten: Tjohhh, det var nok ikke en dårlig ide. Lidt højlydt måske, men ikke kedeligt. Slet ikke kedeligt 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s