Flyvefærdig

Før han står af bussen undersøger han sædet for at sikre sig, at han ikke har glemt noget. Han er grundig i sin søgen efter efterladenskaber, og når derfor først af bussen lige inden dørene lukkes. Det bekommer ham vel – han kan lide at mærke suset fra dørene der lukkes og vide, at han kun med nød og næppe slap ud.

Over skulderen bærer han en armygrøn skuldertaske af den slags, der kan modstå næsten al slags vejr. Han synes om farven. Den minder ham om den farve himlen kan have lige efter en tordenskylle – tung af frodighed og alligevel let.

I tasken har han et antikvarisk eksemplar af ”Fugle i farver”, en tysk parlør, en kikkert og en skitseblok. I skjortelommen har han en blyant: den bliver så nemt væk på bunden af tasken, og er aldrig til at finde når man står og mangler den.

Han svinger med armene. En, to, en, to – taktfaste sving frem og tilbage, der matcher den ellers lidt ludende gang dårligt. Armenes bevægelser tvinger ham fremad, mens tasken svinger modsat og sikrer at han holder balancen.

Kun blyanten er hele tiden i ro, som den stoisk stikker hovedet frem fra brystlommen.

Undervejs på sine vandringer ser han solstjært, gråmejser og lavthængende viber uden hals. Alle er de opført på himlen som Fugle i Farver med tyskklingende navne og tyste næb. Set gennem kikkertens øje ligner de slet ikke fugle, men sorte Rorschach-pletter klistret op mod blå.

Det er uforståeligt smukt og svinger han armene højt nok, kan han gribe dem med fingrene og gemme dem i tasken, til han når hjem.

Der vil han folde dem ud og tyde deres tegn, som de nu er fanget i skitseblokken.

 

Reklamer

2 thoughts on “Flyvefærdig

  1. Ti fugle på himlen er bedre end én i hånden 🙂

    De svæver under himle i evig leg,
    undertegner sig mod blåt og hvidt.
    Som ønskede de at fortælle mig,
    om himles tavler og guders kridt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s