Om livet efter appellen

Man kender afslaget, og håber på et ”men,..”.

Men?

Nej.

Så går man fra bleg til sort, skriger og hiver efter vejret. Slår i luften. Det er mageløst, men fuldkommen uden effekt.

I et rum uden vægge er det svært at spille squash.

Så lægger man sig. Venter på at dø, venter på at kræfterne slipper op og hjertet holder op med at slå. Sådan ligger man længe. Meget længe. Holder vejret i håb om at fremskynde processen og ad den vej tilrane sig en flig af kontrol: ”Kom mand med le, kom intethed, kom tunnel uden lys, kom for helvede”, kalder man. Men afslaget er slående. Der kommer ingen. Ingen mand, ingen le, ingen ting.

Sådan ligger man og ligger. Tavst. Længe. Uden at dø og uden at ånde.

I et rum uden vægge er det svært at spille squash.

Så må man spille noget andet.

Man rejser sig, først til siddende. Håret ugler og øjnene hæver, man er stadig mere død end levende, men dog levende. Det føles som et nederlag.

Livet som overlevende føles som et nederlag. Det føles ikke halvt så godt som at være levende, men det er, hvad der er. At gøre godt med. Eller skidt. Man tænker taktisk: godt, skidt, skidt, godt. Skide godt, det er dødelig alvor. Dømt til livet som overlever. Det er slet, slet ikke for sjov.

Efter et par timer, trænger man til noget andet. Noget andet end. Alt andet end. Så man rejser sig, tøvende, modvilligt og hiver demonstrativt efter vejret på grænsen til et suk. Bruger tid på at finde balancen. Godt så. Man er oprejst, pludseligt mere levende end død. Til stor ærgrelse, nu man havde vænnet sig til tanken: Om døden, om intetheden, om tunnellen uden lys.

Lys. Ja det skide lys, det skærer i øjnene og de løber i vand. Det er ikke fordi man flæber, slet ikke, det er bare alt det lys man skal vænne sig til. Og livet ikke mindst. Livet efter appellen. Lys, liv og flæben. Man må stå selv, her er ikke nogen, ikke noget, at læne sig op ad. Nok har man lært sig at spille andet end squash.

Men det er stadig i et rum uden vægge.


 

Reklamer

One thought on “Om livet efter appellen

 1. Se blot: Et forår er på vej!
  Det vil nænsomt finde dig,
  Som lys i rum, i lange baner,
  Indhylles du før du aner,
  Til spil og squash mod mur.
  Lyset bliver din helse kur!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s